cast

An  

eline kuppens is an

Eline behaalde in 2006 haar diploma als meester in de dramatische kunsten aan het RITS in Brussel. Ze werd tijdens haar afstudeervoorstelling opgemerkt door regisseur Pieter Van Hees en speelde de hoofdrol in zijn eerste langspeelfilm 'Linkeroever'. Hiervoor kreeg ze in New York de prijs voor Best Actrice op het Gotham Screen Festival. Eline was nadien te zien in 'Zot van A.' van Jan Verheyen en speelde de vrouwelijke hoofdrol in 'Quichote's Eiland' van Didier Volckaert. Eline is ook actief in het theater.

Elke  

maaike neuville is elke

Maaike volgde haar theateropleiding aan Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. In 2005 maakte ze haar filmdebuut naast Koen de Bouw en Filip Peeters in de film 'De Indringer' van Frank Van Mechelen. Sindsdien volgden de rollen elkaar op. Ze speelde mee in 'Dirty Mind' van Pieter Van Hees, 'Swooni' van Kaat Beels en 'Code 37 de film' van Jakob Verbruggen. Op televisie was ze te zien in 'Katarakt', 'De Smaak van de Keyser', 'Van Vlees en Bloed' en 'De Rodenburgs'. Sinds 2008 maakt Maaike ook haar opwachting in het Franstalige filmlandschap in films van jonge beloftevolle regisseurs zoals Nicole Palo, 'Get Born', en Alexis van Stratum, 'Avec ma mère à la mer'. In september 2011 stond ze in de rol van Isadora op de set van de nieuwste speelfilm van Peter Greenaway, 'Goltzius and the Pelican Company'. Later dit jaar zal Maaike te zien zijn in 'Clan', een serie voor vtm.

Karen  

marieke dilles is karen

Marieke studeerde af aan het Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen. Haar eerste rol was die van Helena De Keyser in de televisieserie 'De Smaak van de Keyser'. Marieke speelde ook rollen in onder andere 'Dossier K' van Jan Verheyen en de series 'Dubbelleven' en 'Wolven'. In het theater deed Marieke stage in 'Quills' van De Roovers en speelde ze in 'Dit is Alles', een productie van Het Paleis. In Nederland acteerde ze in 'De Storm' van theaterproductiehuis Zeelandia en in 'Analemma' van Het Zuidelijk Toneel. Later dit jaar zal Marieke te zien zijn in 'De Vijfhoek', een serie voor Eén.

Dorien  

ellen schoeters is dorien

Ellen studeerde aan het Lee Stasberg Institute (LA) en vervolgde haar acteeropleiding in Nederland. Ze ontdekte haar passie eerder toevallig door gastrollen in 'Thuis', 'Zone Stad' en 'Familie' en besloot om die ingeslagen weg te blijven volgen. Ondertussen speelde ze reeds verschillende rollen in de televisieseries 'Code 37', 'Aspe', 'Ella', 'David' en 'Louis chez les flamands'. In 'Weekend aan Zee' maakt Ellen haar filmdebuut. Op theatergebied is ze actief bij Komedie Compagnie.

Walter  

michaël pas is walter

Michaël studeerde af aan de Antwerpse Studio Herman Teirlinck. In 1986 debuteert hij met 'Crazy Love' van Dominique Deruddere. Nadien volgt 'Blueberry Hill' van Robbe De Hert. Het levert hem een Joseph Plateau Prijs voor Beste Acteur en de prijs Star de Demain op het Filmfestival van Genève. Een dertigtal Vlaamse en internationale films volgen waarbij Michaël samenwerkt met regisseurs zoals Harry Kümel, Michel Deville, Frans Weisz en Alain Berliner. 'Daens' van Stijn Coninx en 'Antoniaʼs Line' van Marleen Gorris worden beiden genomineerd voor de Academy Awards. Hij draait 'Boys' met Jan Verheyen, die hem ook voor zijn vijf volgende films zal vragen. 'Kulderzipken', een jeugdserie waarin hij de titelrol speelt, wordt nagenoeg jaarlijks heruitgezonden. Laatst is Michaël te zien in 'Code 37'.

Frederique  

stefaan degand is frederique

Stefaan studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. Hij was reeds te zien in talloze (muziek)theatervoorstellingen. Stefaan Degand speelde ook mee in enkele films en series. Recent werd hij opgemerkt in 'Rundskop' van Michaël Roskam en de tv-serie 'De Ronde' van Jan Eelen. Naast zijn rijkelijk gevulde curriculum als acteur, is hij met een talentvolle basstem ook actief als zanger. Zo zong hij reeds in verschillende recitals van onder andere Mozart en Brahms en werkte hij mee aan enkele muziektheaterproducties en opera's.

Peter  

matteo simoni is peter

Matteo studeerde af aan het Herman Teirlinck Instituut. In 2008 richtte Matteo samen met enkele klasgenoten het theatergezelschap FC Bergman op. Hij realiseerde hiermee een aantal voorstellingen, waarvan enkele succesvol waren. Bij NTGent was Matteo te zien in 'Een bruid in de morgen' van Hugo Claus. Op televisie speelde hij mee in de serie '16+'. Na enkele bijrollen in series als 'Sara', 'Code 37' en 'Vermist', vertolkte hij één van de hoofdrollen in de serie 'LouisLouise'. In 2010 maakte hij zijn filmdebuut in 'Zot van A.' van Jan Verheyen. Hij was recent ook te zien in de fictiereeks 'Rang 1' op Eén.

Kevin  

kevin janssens is kevin

Kevin studeerde af aan het Herman Teirlinck Instituut. Aansluitend wordt hij geëngageerd door het Toneelhuis. Tegelijkertijd biedt filmregisseur Guido Henderickx hem de hoofdrol aan in de serie en film 'Koning van de Wereld'. In de film 'Windkracht 10' van Hans Herbots krijgt hij eveneens een hoofdrol. Nadien is hij 4 seizoenen lang te zien in de VT4-reeks 'Vermist'. Waarna hij wederom op het witte doek opduikt in 'Smoorverliefd' van Hilde Van Mieghem en 'Het varken van Madonna' van Frank Van Passel. In 2013 plant Kevin een terugkeer naar het theater in het nieuwe gezelschap rond Guy Cassiers. Ondertussen blijft hij wekelijks te zien als presentator van 'Moviesnackx' bij JIMTV/Q-Music en binnenkort ook in de TV-reeksen 'Salamander' en 'Quiz me Quick'.

Ian  

thomas ryckewaert is ian

Thomas studeerde aan de toneelschool Dora van der Groen. Hij werkt als regisseur bij z'n eigen gezelschap Wolff en als freelance acteur voor theater, film en TV. Op de planken was hij reeds te zien in voorstellingen van onder meer Toneelgroep Amsterdam, De Koe en De Tijd. Voor televisie vertolkte Thomas rollen in onder andere de series 'De Kavijaks' en 'Het Goddelijke Monster'. Hij maakte zijn filmdebuut in 'Bo' van Hans Herbots. Volgend jaar zal Thomas te zien zijn in de serie 'The Artists', eveneens in een regie van Hans Herbots.